Pages

Ads 468x60px

12 Haziran 2013 Çarşamba

Amasra İlçe Tanıtım 16






Mısır Silajına artan ilgi ve böylece hayvan beslemede ucuz bir kaynağı olması da hayvanların daha iyi beslenmesini sağlamaya başlamış ve hayvan başına verimi arttırmıştır.
AMASRA İLÇE BALIKÇILIK
BALIKÇILIK
İlçemizde avcılığı yapılan deniz balıkları aşağıda tabloda gösterilmiştir.


Barbunya
Mezgit
Zargana
Palamut
Hamsi
Çinakop
Kalkan
Lüfer
İstavrit
İskorpit

Denizle iç içe olan bir bölgenin olmazsa olmazı balıkçılık faaliyetleri ilçemizde de büyük önem arz etmektedir. Farklı büyüklüklerde yaklaşık 150 teknenin bulunduğu ilçemizde balıkçılık birçok aile için direkt geçim kaynağı olmakta, lokantalarda gelen turistlerin tüketimine de sunulduğu göz önüne alındığında dolaylı olarak da birçok ailenin geçimine katkı sağlamaktadır.
Karadeniz denilince ilk akla gelen balık türü olan hamsi, ilçemizde de en fazla avcılığı yapılan tür olarak göze çarpmaktadır. Yıllık ortalama 500 ton olan hamsi avcılığının yanında istavrit, mezgit, barbunya, lüfer, çinakop, zargana, palamut ve kalkan da ekonomik olarak avcılığı yapılan diğer türlerdir. Yapılan bu avcılıkla sadece ilçemizin değil Bartın ilinin de balık ihtiyacı da büyük oranda karşılanmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin farklı bölgelerine de balık nakli yapılmaktadır.
Ekonomik avcılığın yanı sıra özellikle Nisan-Ekim aylarında olta, zıpkın ve diğer av araçlarıyla yapılan amatör balıkçılık faaliyetleri de gerek yöre halkımız, gerekse ilçemize gelen turistlerin hem vakitlerini eğlenceli kılmakta, hem de bu leziz balıklarla sofralarını süslemektedir.
İlçemizde tatlı su kaynaklarının yetersiz olması sebebiyle kültür balıkçılığı yapılamamaktadır.
AMASRA İLÇE DENİZCİLİK
DENİZCİLİK

Amasra Balıkçı Barınağı: 605 metre uzunluğundaki Ana Mendirek ile 310 metre uzunluğundaki Tali mendirekler ile korunan denizalanı içerinde iskele bulunmamakta olup, 210 metre uzunluğunda yanaşma yerine sahiptir. Limandan ağırlıklı olarak Balık Avlama Gemileri ve yaz sezonunda Liman Sefer Bölgesinde Günübirlik Yolcu Taşımacılığı yapan Yolcu Motorları ve Ticari Yatlar İstifade etmektedir. Bununla birlikte, Yabancı bayraklı yatlar da limandan istifade etme imkânı mevcuttur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız