Pages

Ads 468x60px

12 Haziran 2013 Çarşamba

Amasra İlçe Tanıtım 12

 

Amasra’nın da içinde bulunduğu Karadeniz Bölgesi, Batı Karadeniz Bölümü’ndeki Küre Dağları canlılar için uygun doğal yaşam alanlarının (ormanlar, sarp kayalıklar, akarsular, çayırlar vb.) çeşitliliği, bitki ve hayvan türlerinin zenginliği nedeniyle 07.07.2000 yılında Milli Park olarak kabul edilmiştir. WWF (Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından milli park ilan edilen alan Avrupa’da elde kalan doğal ormanların en güzel ve yabanıl örneklerinden birini temsil etmektedir.

Milli Park çekirdek ve tampon bölge olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır ve Amasra ilçesi tampon bölge sınırındadır. Doğal olarak Amasra’nın bitki örtüsü milli parkla benzerlik göstermektedir. Bu bölgede bitki örtüsü nü; Batı Karadeniz ılıman kuşak kayın ve göknar ormanları, karstik alan karışık ormanları ve yalancı makiler oluşturur. Yaprağını döken ormanların ağaçları kayın, gürgen, kestane, Akçaağaç ve dişbudak;
 

 iğne yapraklı ormanların ise karaçam ve sarıçam ağırlıklıdır. Defne gibi her dem yeşil kalan yalancı makiler ise daha çok kıyı kesimlerde ve yerleşme bölgelerinin çevresinde görülmektedir.
Ayrıca genel bitki örtüsü içerisinde endemik türlere de rastlanmaktadır. Bu türün en güzel örneklerinden bir tanesi kum zambağıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız