Pages

Ads 468x60px

2 Temmuz 2013 Salı

Kurucaşile İlçe Tanıtımı 4

KURUCAŞİLE İLÇE PLAJLAR
PLAJLARIMIZ
Ilçenin kuzeyini Karadeniz olusturdugundan Önemli ölçüde Turistlik amaçli plajlarina sahiptir.


Kapisu Plaji: Kurucasile ilçe merkezine 3 Km uzakliktaki Kapisu köyünde bulunan bu plaj yaklasik 1 kilometrelik dogal kumsaliyla Kurucasile'liler kadar çevre il ve ilçelerden gelen insanlar tarafindanda ragbet edilmektedir.Yüzme için güvenli sig bölümleride olan Kapisu plajinda kalmak isteyenler için iki adet pansiyon ve bir de lokanta bulunmaktadir.

Karaman Plaji: BARTIN Kurucasile yol güzergahinda ve Bartin'a 45,Kurucasile merkezine 17 Km uzaklikta bulunan Karaman plaji 200 metrelik kumsali,koy olma konuma ve sig denizei dolayisi ile çevredeki vatandaslarin yaz aylarinda yogun olarak denize girdkleri plajlardan biridir.
 

Liman Mevkii: Ilçe merkezinde Liman mevkiinde bulunan iki küçük plaj özellikle ilçe merkezinde denize girmek isteyenlerin ihtiyaçlarini karsilamaktadir.

Yeralti Plaji: Ilçe merkezine 4 km uzaklikta ve Cide Ilçesi sinirlari içerisindeki bu plaja ancak tekne ile gidilmektedir.

Gökçekale Koyu: Kurucasile-Cide yolu güzergahinda bulunan bu koy ilçe merkezine 7 Km uzakliktadir.Cide ilçesinin mülki sinirlarida kalmakla beraber gerek sig ve güvenli denizi ve gerekse olta balikçigina uygun olmasi dolayisiyla Kurucasile'li vatandaslar tarafindan yogun olarak kullanilmaktadir.

Tekkeönü Plaji: Ovatekkeönü sinirlari içerisinde bulunan plaj yaklasik 300 metre dogal sig kumsali ile yaz aylarinda yogun ragbet gören plajlardan biridir.

Çambu yalisi: Hisar köyünde mevcut kalenin bati bölümünde yer alan bu sirin koyumuz 200 metrelik çok güzel bir kumsala sahiptir.Basta çevre köylerimizden gelen insanlarimiz olmak üzere yaz aylarinda yogun talep gören kumsallarindan biridir.

Gölderesi Selalesi: Kurucasile ilçe merkezine 18 km.uzaklikta bulunan bu selaleye kanatli köyünden 3 km lik orman yolu katedilerek gidikebilmektedir.

Kapisu Deresi: Kapisuyu deresi Kurucasile ve Cide Ilçesi ile beraber Bartin Ve Kastamonu il sinirini olusturmaktadir.Basköy köyüne kadar kenarinda piknik yapilabilecek alanlarda bulunan bu dere tracking sporu içinde de son derece uygundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız