Pages

Ads 468x60px

2 Temmuz 2013 Salı

Kurucaşile İlçe Tanıtımı 1

BARTIN İLİ KURUCAŞİLE İLÇESİ
KURUCAŞİLE İLÇE TANITIM
Kurucaşile, Bartın ilinin Amasra ve Ulus ile birlikte 3 ilçesinden biridir. Bartın şehir merkezine 52 km uzaklıkta Karadeniz kıyısında şirin bir ilçedir.
 

KURUCAŞİLE RESİMLERİ,KURUCAŞİLE FOTOĞRAFLARI,KURUCAŞİLE TANITIM,KURUCAŞİLE AHŞAP YAT,KURUCAŞİLE PLAJ,KURUCAŞİLE,BARTIN KURUCAŞİLE
KURUCAŞİLE TARİH
TARIHI YAPI
Kurucasile'nin bilinen en eski adi KROMNA (CROMNA)'dir.Kromna anadolu'nun paflagonya bölgesinde,karadeniz'in kiyisinda kurulmus,bir askiçag kentidir.
 

Kromna luvi ve Hitit dillerinde,'bas' anlaminda KAR sözcügünün çesitlemerinden olan KRO kökü, insan,halk anlaminda UMNA takisini anlmasiyla Kromna sözcügü türetilmitir.Uç halki anlami verilebilir.
 

Kromna sehrinin yer aldigi paflagonya bölgesi batida Filyos (billaios) çayi,doguda halys (Kizilirmak) irmagi ,güneyde Frigya (Galatia) ülkesi,kuzeyde ise Pontus Eukseinos (Karadeniz) ile
 

 sinirlidir.Kabaca bu günkü Sinop,Kastamonu,Bartin,Zonguldak ve Çankiri illerimizi içine almaktadir.Kromna gibi Paflagonya sahillerinde kurulmus baslica sehirler sunlardir.Teion veya Teios (Hisarönü),Sesamos veya Amastris (Amasra),Erithnoi (Çakraz),Kytoros (Gideros),Aigialos (Aydos),Ionopolis (Inebolu),Sinope (Sinop).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız